menu sluiten

blog.

Het belang van unieke content

Google en andere zoekmachines houden er niet van dat dezelfde content meermaals wordt gebruikt. Op vlak van SEO is dit dus geen goed idee. Voor bedrijven met meerdere locaties is het echter moeilijk om voor elke verschillende locatie unieke content te vervaardigen. Wat volgt zijn enkele tips die je helpen om toch telkens unieke content te creëren.

Routebeschrijving

Het klinkt misschien wat banaal, maar toch kan het je helpen om unieke content te creëren voor elke specifieke pagina. Vaak wordt Google Maps gebruikt binnen een website om de specifieke locatie van een vestiging aan te tonen. Door echter de gehele routebeschrijving neergeschreven (of beter getypt) aan de pagina toe te voegen bekom je voor elke locatie unieke, rich content. Deze content is daarbij ook nog nuttig voor de bezoeker van de website. Dergelijke Local SEO helpt trouwens ook om beter op te vallen in de zoekresultaten.

Werknemer biografieën

Nog een simpel trucje om unieke content te creëren voor elke verschillende locatie is het toevoegen van informatie over de personen werkzaam in je bedrijf. Het is zeker niet slecht hier vrij ver in te gaan. Geef elk van je medewerkers even de tijd om een gedetailleerde beschrijving van zichzelf te geven om op de website te plaatsen. Met een foto erbij wordt het al meteen een fraaie pagina. Bovendien kunnen hier ook op een natuurlijke manier keywords worden toegevoegd door de expertises van elke werknemer in de biografie op te nemen.

Voeg unieke foto’s toe

Vaak zullen bedrijven voor verschillende locaties dezelfde foto’s gebruiken. Dit is echter een gemiste kans. Zowel bezoekers als Google willen graag meerdere foto’s te zien krijgen die specifiek met die locatie en die medewerkers te maken hebben. Enkele foto’s van de vestiging zelf, van medewerkers die in interactie gaan met klanten, van de producten en diensten, van evenementen, … allemaal mogelijk. Bovendien geven foto’s je de mogelijkheid een beschrijvend keyword toe te voegen. Maak hier dus zeker gebruik van.

Telkens unieke content!

Het is nu wel duidelijk dat het je op vlak van SEO zeker helpt om telkens unieke content te creëren. Duplicate content wordt amper getolereerd door Google en andere zoekmachines. Bovendien bewijzen voorgaande tips dat vaak de meest voor de hand liggende zaken een wereld van verschil kunnen maken. The Website Company hecht ook belang aan de kleine en voor de hand liggende zaken met een grote impact!

Wenst u een partner die met alle zaken, groot of klein, rekening houdt?
Aarzel dan niet contact met ons op te nemen!

Share us: