menu sluiten

blog.

Blog starten in 2020? Een slimme zet!

Is blogging still a thing? In een wereld die volledig rond sociale media draait, lijken blogposts al lang passé. Nochtans zijn ze nog steeds hip en trending. Meer zelfs, blogs zijn fundamenteel voor een goede en sterke online aanwezigheid van je bedrijf.

Staan er momenteel nog geen blogposts te blinken op je website? Dit zijn de 5 topredenen waarom je zéker een blog moet starten in 2020.

#1 Je profileert je als expert in je vakgebied

“Blogging is good for your career. A well-executed blog sets you apart as an expert in your field.” (Penelope Trunk)

Een online blog starten biedt de unieke kans om je expertise in de verf te zetten en je te onderscheiden van de concurrentie. Bovendien versterkt het je autoriteit en schept het vertrouwen bij jouw klanten. Daarnaast kan een blog beginnen voordelig zijn voor je bedrijf zelf. Door na te denken over topics en content voor je blogposts, ga je uiteraard ook meer nadenken over je eigen vak. Laat de creatieve ideeën en scherpe inzichten maar komen!

#2 Je maakt indruk op Google

Meer dan ooit zoeken mensen informatie online. Elke seconde, overal ter wereld. En het aantal zoekopdrachten blijft jaar na jaar toenemen. Telkens opnieuw speurt Google naar unieke, waardevolle en verrijkende zoekresultaten die de vraag van de lezer zoveel mogelijk beantwoorden. Bovendien houdt Google van websites die in beweging blijven en waar regelmatig nieuwe, boeiende content aan toegevoegd wordt. Wil je hoger scoren in Google, dan is een blog starten the way to go!

“There are tons of different factors that go into ranking well, but the biggest is high-quality content.” (David Sinick)

#3 Je wordt sneller gevonden door (potentiële) klanten

Een blog starten is dé uitgelezen manier om nieuwe klanten aan te trekken en in te spelen op veelgestelde vragen. Zeg nu zelf, hoe vaak ben jij al op een blogpagina beland tijdens het surfen? Ga dus grondig na welke vragen, bezorgdheden of interesses je klanten precies hebben en maak je teksten SEO-proof. Zorg er zeker ook voor dat de lezers makkelijk hun weg vinden naar de andere pagina’s op jouw website via interne links.

“Don’t focus on having a great blog. Focus on producing a blog that’s great for your readers.” (Brian Clark)

Meer weten over onze SEO tips & tricks?

#4 Je creëert top-of-mind awareness

Post je regelmatig nuttige en inspirerende content op je website? Veel kans dat (potentiële) klanten je blogpagina blijven bezoeken, zich inschrijven voor je nieuwsbrief of fervente volgers worden op je social media. Hierdoor hebben ze onbewust steeds meer vertrouwen in jouw producten of diensten. Door een online blog te starten, verwerf je m.a.w. naamsbekendheid en zorg je ervoor dat jouw bedrijf of merk top-of-mind blijft. Isn’t that amazing?

#5 Je voorziet content voor je socialemediakanalen

Blogposts en sociale media? Match made in heaven! Sociale media hoeven blogposts helemaal niet te vervangen. Integendeel, ze kunnen elkaar ook versterken en ondersteunen. Via social media kan je namelijk makkelijk verkeer genereren naar jouw blogposts en omgekeerd. Daarnaast heb je meteen een leuk, catchy bericht om te delen op jouw Facebook-, Instagram- of LinkedInpagina. Reden te meer om snel een blog te beginnen.

That’s right, you better get started!

Een website zonder blog is absoluut een gemiste kans, ook in 2020. Wat een blog starten jou oplevert? Je creëert een uniek podium om je ideeën te verspreiden en je bedrijf extra in de kijker te zetten. Op een blog kan je namelijk:

  • jouw expertise etaleren en vertrouwen opbouwen
  • unieke, verrijkende content toevoegen die Google imponeert
  • inspelen op vragen, bezorgdheden en interesses van jouw doelpubliek
  • top-of-mind awareness en naamsbekendheid creëren
  • een link leggen naar jouw socialemediakanalen en omgekeerd

Blogposts laten schrijven om hoger te scoren in Google?

Onze SEO-copywriters kunnen niet wachten om ermee aan de slag te gaan!

GET IN TOUCH

Share us: