menu sluiten

blog.

Waarom bovenaan in Google ranken nog steeds een onmiskenbare meerwaarde is voor je bedrijf!

Ja we weten het, we zeggen het wel vaker, maar toch geven we het graag nóg even mee. Waarom niet!

SEO is van onschatbare waarde voor élk soort organisatie. Van klein plaatselijk bedrijfje tot gigantische conglomeraat, elk van voorgaande (en alles ertussen) heeft er baat bij. Daarom streeft ook bijna iedereen ernaar om bovenaan in Google te ranken. Zoekmachine optimalisatie zorgt namelijk onder andere voor een betere user experience, helpt je om je brand te versterken en helpt je bedrijf over de hele lijn en in de lange termijn te groeien!

We bespreken elk van deze zaken even kort.

Zoekmachine optimalisatie zorgt voor betere gebruiksvriendelijkheid

In het laatste jaar hebben mensen die werkzaam zijn in de SEO industrie hun aanpak al enkele keren moeten onder loep nemen en aanpassen. De manier waarop Google webpagina’s gaat ranken op hun zoekresultatenpagina’s evolueert zowat met de minuut. Hier vertellen we wel graag bij dat Google er telkens op uit is om de gebruiksvriendelijkheid of user experience voor de eindgebruiker zo goed mogelijk te maken. Kunnen we alleen maar toejuichen toch?

Hiervoor zal Google het gedrag van de eindgebruiker nauwgezet in de gaten houden om met behulp van de vergaarde informatie hun algoritme nog te verbeteren. Bewijs hiervan zijn de mobile first index en ook bijvoorbeeld AMP of het vergrootte belang van laadsnelheid. Elk van deze zaken zorgen er namelijk voor dat de gebruiksvriendelijkheid verbetert. Wat uiteraard de eindgebruiker ten goede komt!

Door mee te zijn met de laatste evoluties of trends op vlak van zoekmachine optimalisatie sta je al een stuk sterker, ook op vlak van user experience.

SEO helpt je je brand uit te bouwen

Het gaat natuurlijk niet enkel over de technische kant van het verhaal. SEO is vooral ook een marketingkanaal. Om hier echter succesvol te zijn, is het van groot belang dat je  het nodige verstand hebt van Googles algoritme, maar ook vooral van je doelpubliek. Je moet er in slagen om content te creëren die je doelpubliek aanspreekt en die je onderscheidt van je concullega’s.

Makkelijker gezegd dan gedaan, natuurlijk! Iedereen maakt content en tracht daarin de anderen te overstijgen.

Websites die goed scoren op meerdere (“big”) zoektermen zijn eerder schaars.

Maar stel je eens voor dat jouw bedrijf meermaals verschijnt bij een bepaalde zoekterm (of zelfs meerdere). Voor de internetgebruiker die jouw naam meermaals ziet op de eerste pagina ben je nu al een betrouwbare bron van informatie, vooraleer deze je website zelfs heeft bezocht. Het is dus misschien wel de vele moeite en de harde competitie waard, want dit geeft jouw, als bedrijf, een enorm voordeel en immense groeikansen!

Bovenaan in Google ranken resulteert in succes die standhoudt in de lange termijn

SEO kan er inderdaad voor zorgen dat je bedrijf successen boekt die standhouden in de lange termijn, maar toegegeven, het wordt zeker niet makkelijk! Bovenaan in Google ranken op zeer competitieve zoektermen is iets waar heel wat bedrijven dagelijks naar streven, maar heel wat minder werkelijk verwezenlijken.

Wat je wel kunt doen is je concentreren op zoekwoorden waarbij heel wat minder competitie is. Zogenaamde long tail keywords, worden een stuk minder ingetypt in zoekmachines, maar als je één van de weinige bent die hiervoor rankt is het wel een stuk makkelijker om bovenaan in Google te staan! Het is dus een kwestie van wikken en wegen en vooral ook kennis en vaardigheden! Want Google betalen om bovenaan te ranken in hun zoekmachine kan nu eenmaal niet, zelfs de grootste bedrijven komen hier niet mee weg.

Bovenaan in Google ranken kan ook voor jouw bedrijf!

Zoekmachine optimalisatie biedt ook jou bedrijf de mogelijkheid om te groeien. En hoewel het op het eerste zicht al snel wat ontmoedigend kan lijken, is het ook voor jou bedrijf mogelijk om op de eerste pagina van Google te verschijnen. Kennis, vaardigheden, expertise en vooral hard werk zijn hiervoor wel onontbeerlijk.

Even kijken wat we voor jou kunnen doen?

Share us: