the website company: email marketing

The Website Company zorgt voor uw geslaagde mailcampagne

Email marketing

Klassieke media vs email marketing

De klassieke print media, zoals folders en advertenties in kranten en magazines, worden zo goed als onbetaalbaar. Hierbij dient namelijk rekening gehouden te worden met de verschillende kosten zoals ontwerp, print, papier en bedeling.

Email marketing en het creëren van een mailcampagne is een efficiënte en kostenbesparende manier om een groot publiek te bereiken.

Naast de kostenbesparende factor is er nog een cruciaal verschil tussen de twee marketing kanalen. De klassieke print media zoals folders, kranten en tijdschriften kunnen enkel het aantal exemplaren meedelen terwijl mailcampagnes niet enkel het aantal afleveringen kan weergeven, maar ook wie de mail effectief heeft geopend en welke personen er hebben doorgeklikt naar de website. Op deze manier creëer je een actuele lijst van hot leads of potentiële klanten.

Daarbij komt ook nog het feit dat wij in staat zijn niet enkel algemene email adressen in de software op te nemen maar ook specifieke. Zoals bijvoorbeeld die van directieleden van een bepaald bedrijf. Verder is er ook de mogelijkheid om gesegmenteerd te werk te gaan op vlak van bijvoorbeeld regio of sector.

The Website Company: email marketing en mailcampagnes met MailChimp
The Website Company: email marketing en mailcampagnes Mailchimp

MailChimp

Email marketing campagnes worden nooit verstuurd vanuit standaard mailprogramma’s zoals Outlook, Gmail, …, maar dienen vanuit professionele mass mailing programma’s te worden verzonden.

Hiervoor zijn tal van redenen zoals:

  • Via standaard programma’s is het onmogelijk om te traceren wie er je mail opent, wie zich uitschrijft, …
  • Je email account kan geblacklist / geblokkeerd worden waardoor cruciale mails uiteindelijk in de spam folder van de klant kunnen terecht komen
  • Het is zo goed als onmogelijk om visuele aantrekkelijke mailings te versturen vanuit standaard programma’s

De keuze van The Website Company om te werken met MailChimp is heel logisch doordat MailChimp:

  • open source en dus gratis te gebruiken is
  • heel gemakkelijk in gebruik is, ook voor de gewone leek
  • een gratis uitgebreid analytics tool heeft om de resultaten van de mailcampagnes te analyseren

Mailtemplate

The Website Company ontwerpt en ontwikkelt een unieke mailtemplate op maat volgens uw eigen huisstijl. Zo bent u zeker dat uw identiteit ook in uw mailcampagnes wordt behouden.

Aan de hand van de ontwerpen mailtemplate, kunt u dan zelf zorgeloos beginnen met email marketing en het creëren en versturen van mailcampagnes.

De mailtemplate dient dan als basis voor al uw toekomstige mailings waarbij u zelf dan heel makkelijk de inhoud van de verschillende mailings kunt aanpassen en beheren.

The Website Company: email marketing en mailcampagnes met MailChimp

Andere diensten

Contact

  • * opgegeven velden zijn verplicht
  • Dit veld is bedoeld voor validatie en moet ongewijzigd blijven.