Samenwerking Cremerie François en The Website Company voor nieuwe website en online webshop

The Website Company zorgt voor uw webshop en eCommerce verhaal

Webshop & e-commerce

De digitalisering rukt op als een bezetene en niets ontsnapt eraan. Zo is het niet anders met het klassieke handelsproces dat een klein tiental jaar terug nog als absolute maatstaf gelde.

Daar is uiteraard helemaal niets mis mee. Zoals al keer op keer is gebleken biedt het voor alle betrokken partijen een resem aan mogelijkheden en voordelen. Bij webshops en e-Commerce is dit niet anders.

Aan- en verkoop, of toch zoveel meer?

Een webshop betekent veel meer dan enkel het proces van kopen en verkopen. Toch gaan veel mensen uit van het tegendeel. Jammer wel, want er komt heel wat meer bij kijken. Het hele handelsproces, van begin tot eind, kan onder de noemer e-Commerce worden ondergebracht.

De informatieverstrekking van de potentiële koper is bijvoorbeeld een proces dat aan de eigenlijke transactie voorafgaat. Een online webshop biedt op dit vlak heel wat mogelijkheden en kunnen de eigenlijke verkoop stimuleren. Processen die volgen op de eigenlijke transactie zijn bijvoorbeeld de levering en de dienstverlening na de verkoop.

webshop-ecommerce

Alles kan via één enkel kanaal worden beheerd en opgevolgd.

webshop-ecommerce

Van A tot Z in een mum van tijd

Het opsommen van kenmerken van een webshop en e-Commerce komt al snel neer op een opsomming van allerlei voordelen. Zo is de snelheid die gepaard gaat met e-Commerce immens op verschillende manieren. Binnen één bezoek aan uw online webwinkel kan een volledige transactie worden afgerond. Zonder dat de koper of verkoper daarvoor naar de Meir in Antwerpen of de Veldstraat in Gent moet.

Snelheid is echter niet enkel een factor op deze manier. Een e-Commerce platform biedt de eigenaar ook de mogelijkheid in een mum van tijd te anticiperen op mogelijke veranderingen binnen de markt of bij concullega’s.

Conversie niet vergeten

U denkt waarschijnlijk, dat kan wel allemaal, maar de eigenlijke verkoop is toch wat het meeste telt? En inderdaad, in se heeft u gelijk! Maar of u nu juwelen, kleren, taarten of breinaalden verkoopt, het principe blijft hetzelfde. Via uw webshop en e-Commerce kunt u met een minimum aan kosten en moeite een maximum aan potentiële klanten en dus ook een maximum aan verkoop bereiken.

WooCommerce

Of u er nu voor kiest uw verkoop te richten op consumenten (B2C) of op bedrijven (B2B), de onderliggende gedachte en werking blijft gelijk. Met behulp van WooCommerce, als gebruiksvriendelijke plugin op WordPress, bent u in staat het hele proces tot in de puntjes te beheren.

U kunt zelf producten toevoegen en de consument laten kiezen welke specificaties hij wenst. Zoals bijvoorbeeld hoe groot zijn gewilde poncho moet zijn en in welke flashy kleur.

Alles heeft u in de hand en eens de basics op punt staan kan het volledig betrouwbare systeem zijn autonome gang gaan.

Wettelijke basis

Wat webshops en e-Commerce betreft is er een vrij strikte wettelijke basis waarmee je beter rekening houdt en dit vooral bij B2C. Zo is het telkens mogelijk voor de klant beroep te doen op het herroepingsrecht. Dit is één van de hoekstenen van een verkoop op afstand. Hier heeft de klant de mogelijkheid af te stappen van de aankoop en de betaalde prijs terug te vragen.

Let wel dat dit herroepingsrecht niet onvoorwaardelijk is. Het geldt bijvoorbeeld niet bij producten die snel vervallen en het product mag niet gebruikt zijn voor het werd teruggestuurd.

woocommerce

Naast het herroepingsrecht is nog één van de pijlers bij webshop en e-Commerce de informatieplicht. Deze informatieplicht gaat vrij ver. Zo moet de identificatie van je onderneming duidelijk zijn (met ook BTW- of ondernemingsnummer), alsook de specificaties van de producten of diensten die je aanbiedt via je webshop. Heel wat foto’s zijn op dit vlak een goed idee en trouwens ook op vlak van marketing!

Wenst u meer informatie betreffende de wettelijke bepalingen? Lees onze blogpost!

Uw eigen WWW-Etalage

The Website Company ontwerpt en ontwikkelt een unieke webshop op maat volgens uw eigen huisstijl. Zo bent u zeker dat de integriteit en identiteit van uw bedrijf niet in het gedrang komt. Aan de hand van het alom gekende Wordpress en Woocommerce als CMS systeem kunt U zelfs zonder enige voorkennis uw eigen webshop beheren. Samen met een online webwinkel, als etalage en volkstrekker voor uw zaak, is vooruit de enige weg.

Andere diensten

Contact

  • * opgegeven velden zijn verplicht
  • Dit veld is bedoeld voor validatie en moet ongewijzigd blijven.