menu sluiten

blog.

Google Analytics: dé manier om online te scoren met je website

Jouw gegevens analyseren op één algemeen, overzichtelijk dashboard? Meer inzicht krijgen in de acties van je online klanten? Betere advertentiebelevingen garanderen? Je website doorlopend blijven optimaliseren? Google Analytics is what you’re looking for. En wij vertellen je precies waarom.

Wat is Google Analytics?

Google Analytics is de uitgelezen manier om je website te verbeteren en te laten schitteren. Dankzij de geavanceerde, gratis tools van Google Analytics kan je namelijk je bedrijfsdata in een oogwenk bestuderen én omzetten in straffe inzichten. Snel en handig. Deze insights helpen je om de online ervaringen van je klanten én dus ook jouw online prestaties te perfectioneren.

Google Analytics voor je website: de voordelen op een rij

Via uitvoerige rapporten en dashboards kan je zien hoe je bezoekers precies omgaan met je website. Je kan beter inschatten wat aanslaat en wat niet en je verkrijgt meteen een heldere kijk op de prestaties van je activiteiten, webcontent en producten.

Google biedt enkele unieke machine-learning opties aan die je ook heel wat voordelen opleveren. Aan de hand van je gegevens gaat Google na welke klanten geneigd zijn om te converteren en welke klanten over een hoog omzetpotentieel beschikken.

Het geheel is meer dan de som van de delen. En dat geldt ook voor Google’s adverteerders- en uitgeversproducten, zoals Google Display, Google Video, Google Ads of Ad Manager. Door deze tools met Google Analytics te koppelen, kan je je doelpubliek nog beter inschatten én bereiken. Het is bovendien een uitstekend idee om Google Analytics te koppelen met Google Search Console. Zo win je informatie over je organische zoekverkeer.

Je kan vlot rapporten en gegevens delen via de programmeerbare configuratie-API’s (Application Programming Interface). Hierbij wordt veiligheid en maximale bescherming van je data steeds gegarandeerd.

Welke Google Analytics rapporten kan je zoal inkijken?

RapportenGeven meer informatie over
Doelgroeprapportenje doelgroep (bv. het aantal actieve gebruikers, het gedrag van individuele klanten, de gebruikte apparaten…)
Advertentierapportenje advertentieprestaties (bv. bereik, weergaven, uitgaven…)
Acquisitierapportenhoe bezoekers op je website terechtkomen (bv. via een zoekresultaat, via een andere website…)
Gedragrapportenhoe bezoekers interageren met je website (bv. welke weg ze afleggen, welke zoektermen ze ingeven, welke content hen aanspreekt…)
Conversierapportenhoe je bezoekers converteren (bv. het aantal conversies, de invloed van advertenties en marketingkanalen…)
Realtime rapportenwat er zich op dit moment afspeelt op je website (bv. welke pagina’s er bezocht worden)

De onschatbare kracht van Google Analytics voor je website

Google Analytics biedt je een ferme dosis inzicht waarmee je aan de slag kan om je online prestaties te verbeteren. Wie bezocht je website? Wat deden ze daar precies? Waar kwamen ze vandaan? Hoe converteerden ze? Op welke pagina verlieten ze je website? Een voor een beduidende vragen waar Google Analytics je een duidelijk antwoord op geeft. Dankzij deze informatie kan je je marketingstrategie aanpassen en sta je een pak sterker in de digitale wereld. En dat is cruciaal, in een tijdperk waarin vrijwel elk bedrijf zich online begeeft.

Méér online succes boeken met Google Analytics?

Dankzij onze jarenlange ervaring met Google Analytics zorgen wij ervoor dat jouw op maat gemaakte website, webtekst of webshop maximaal online scoort.

LET’S GO!

Share us: