menu sluiten

blog.

Web Stories: de alom bekende stories, maar dan in je zoekresultaten

Stories zijn je vast niet onbekend. De kans is groot dat je zelf al getikt en geswipet hebt tussen de kortstondige verhalen op zowel Instagram, Facebook, Snapchat als TikTok. De Google Web Stories daarentegen zijn net een tikkeltje anders. We vertellen je wat ze precies zijn, waarom je ze niet aan je voorbij mag laten gaan en hoe wij ze SEO-proof maken.

Wat zijn de Google Web Stories?

Web Stories of AMP Stories zijn foto’s, video’s of stukjes tekst die al dan niet gecombineerd worden in een slideshow. Voorlopig nog niks nieuws onder de zon. In tégenstelling tot de socialemediakanalen verdwijnen de stories niet van zodra je ze bekeken hebt, maar blijven ze zichtbaar bovenaan de zoekresultaten op mobiel.

Waarom zijn ze zo interessant?

  • De verhalen heten niet voor niets AMP Stories. AMP staat voor ‘Accelerated Mobile Pages’, webpagina’s die geoptimaliseerd zijn om eenvoudig en snel mobiel te surfen. De stories in Google werken volgens die AMP-technologie.
  • Gebruikers kennen verhalen al van op andere sociale media. Ze zijn dus al vertrouwd met het principe. Bovendien worden ze net zoals op de andere kanalen verticaal weergegeven voor de beste mobiele ervaring.
  • Aantrekkelijke foto’s of video’s in de zoekresultaten trekken de aandacht. Slideshows houden die interesse langer vast. Door die hogere betrokkenheid verhoog je de click-through rate (CTR) én blijft je boodschap langer hangen.
  • Je kan de verhalen embedden in artikels of op webpagina’s. Ze hebben een eigen URL, waardoor ze makkelijk geïndexeerd en gevonden worden.
  • Net zoals op de andere kanalen zullen ook advertenties via stories mogelijk zijn. Ze zullen ook tussen de niet-geadverteerde verhalen verschijnen.
  • De stories worden ook ondersteund door Google Analytics. Je kan dus perfect tracken en meten hoe goed je story het doet.

SEO-proof Web Stories

De officiële lancering zou er tegen het einde van zomer 2021 komen. Maar het is geen slecht idee om je er nu al in te verdiepen en er wat mee te experimenteren. Zo zullen jouw verhalen al een pak geavanceerder zijn dan die van je (startende) tegenspelers.

Hoe wij een online succes maken van jouw stories?

  1. We zorgen ervoor dat het een op zichzelf staand verhaal is.
  2. We beperken ons tot slechts 1 affiliate link per story.
  3. We houden het tussen de 10 en 20 slides.
  4. Titels beperken we tot maximaal 40 tekens.
  5. We voorzien maximaal 200 tekens tekst per slide.
  6. Een videoslide duurt niet langer dan 15 seconden en krijgt ondertiteling.
  7. We testen verhalen telkens met een AMP-tester.
  8. We voorzien je story van structured data.

Iets voor jou?

Fleur je online marketing strategie op met Google Web Stories.

LATEN WE SAMENZITTEN OVER DE MOGELIJKHEDEN

Share us: