menu sluiten

blog.

HTTP/2 zorgt voor een betere laadsnelheid

Een degelijke laadsnelheid is voor je website zeer belangrijk. Het draagt bij aan de user experience en Google houdt ook wel van een website die razendsnel is. De laadsnelheid kan echter al vlug in het gedrang komen door de gestage groei van het web, de stijgende complexiteit van websites en –pagina’s en de grote hoeveelheden multimediacontent. Het transferprotocol HTTP/1.1 kan al snel moeite hebben met een efficiënte verwerking van deze data. Daarom werd het snellere en slimmere HTTP/2 in het leven geroepen.

Hoe gaat het in zijn werk?

Wanneer verbinding gemaakt wordt met een server, zal de gebruikte browser een HTTP-sessie met die server opstarten. Wanneer HTTP/2 door beide wordt ondersteund, zal gebruik gemaakt worden van dit protocol en niet van het oude HTTP/1.1 protocol. De server zal dus, indien mogelijk, HTTP/2 gebruiken om het dataverkeer te verpakken en via het netwerk door te sturen zodat het uiteindelijk bij jou terechtkomt.

Maar op welke manier is HTTP/2 dan beter dan HTTP/1.1?

Vooreerst zal gebruik gemaakt worden van multiplexing. Waar 1.1 nog elk bestand apart opvraagt, één voor één, zal HTTP/2 het mogelijk maken meerdere bestanden op hetzelfde moment over slechts één verbinding te versturen.

1.1 moest dus een bestand aanvragen, vervolgens wachten op een respons om dan pas het volgende aan te vragen. Bij HTTP/2 kan dit proces door middel van multiplexing aanzienlijk worden versneld, met een snellere website als gevolg.

Daarnaast zal HTTP/2 in tegenstelling tot 1.1 ook header informatie, die telkens wordt meegestuurd met een HTTP-verzoek, optimaliseren. Overbodige headers worden gefilterd en overblijvende gecomprimeerd.

Tot slot zal HTTP/2 ook een verbetering zijn op HTTP/1.1 doordat de server nu weet welke content de browser nodig heeft om de webpagina te genereren. Wanneer een browser contact maakt met een webserver en een pagina opvraagt, wordt vooreerst een HTML-bestand verstuurd. Vervolgens volgt ook nog Javascript, CSS, afbeeldingen,… Dit heeft tot gevolg dat er een gigantische hoeveelheid connecties moeten gemaakt worden. Bij HTTP/2 zal de browser, in plaats van te wachten tot er data zijn richting uitkomt, deze al ontvangen voor die er zelf om hoeft te vragen. De data wordt namelijk gepushed.

Geniet nu ook van de vele voordelen

Het nieuwe protocol heeft dus ettelijke voordelen. Niet alleen is er een snellere laadsnelheid van de webpagina’s die alleen maar voordelen biedt, maar ook de veiligheid wordt aanzienlijk verbeterd. Bovendien, door de header compressie, is uw website mobiel ook sterker!

Geniet mee van deze voordelen!
wij zorgen ervoor dat HTTP/2 ook op jouw website is geactiveerd!

Share us: