menu sluiten

blog.

Mobilegeddon: hoe wapen ik mijn site tegen deze Google update?

21 april 2015. Op deze dag lanceerde Google een update m.b.t. de algoritme die de positie van een website bepaalt bij de Google zoekopdrachten en -resultaten, namelijk de “Mobilegeddon” update. Aangezien er steeds meer zoekopdrachten op mobiele toestellen worden uitgevoerd, is het dan ook niet verwonderlijk dat Google hier meer aandacht aan besteedt.

Mobilegeddon, wat?!?

De Mobilegeddon update zorgt ervoor dat mobielvriendelijke websites “beloond” worden waardoor de niet geoptimaliseerde websites beetje bij beetje wegzakken in Google. Ondertussen is gebleken dat deze Mobilegeddon update van 21 april 2015 slechts een eerste fase was met slechts enkele beperkte wijzigingen.

Nieuwe update

Google heeft vorige week woensdag op 16 maart 2016 een officieel bericht gelanceerd met de melding dat er bijkomende wijzigingen doorgevoerd zullen worden m.b.t. de mobiel vriendelijkheid van een website. Deze update staat gepland voor begin mei 2016. Het bericht kunt u terugvinden op de officiële Google Webmaster blog. Heeft u reeds een mobielvriendelijke website, dan heeft deze Mobilegeddon update geen gevolgen voor u. Deze update zal namelijk enkel negatieve gevolgen hebben voor websites die tot op heden nog steeds niet mobielvriendelijk zijn.

Voldoet mijn website aan de Google Mobilegeddon criteria?

Heeft u uw website recentelijk geoptimaliseerd of vernieuwd? Dan is de kans groot dat uw webpartner reeds de nodige stappen heeft ondernomen. Bent u niet zeker? Dan kunt u uw website steeds testen door de mobielvriendelijke test van Google uit te voeren.

Mijn website is Mobilegeddon proof. Wat nu?

Uiteraard is het mobielvriendelijk maken van een website slechts een klein onderdeel van de technische SEO (zoekmachine optimalisatie) en zal je daarom niet plots veel beter scoren dan al uw concurrenten. Het optimaliseren van een website met een doorgedreven SEO aanpak is dan ook een must. Hierbij wordt rekening  gehouden met zowel het technisch als inhoudelijk aspect, maar ook met o.a. de reputatie van website als bedrijf. Meer informatie hieromtrent kan je bekijken op onze SEO pagina.

Contacteer The Website Company voor een mobile friendly website!

Share us: