Laat jouw bedrijf groeien door slim te adverteren op sociale media

Sociale media worden massaal gebruikt en zijn daarom ideaal om je doelgroepen te bereiken. Met organische content, maar zeker ook door te adverteren op sociale media. Wij stellen voor jou een advertentieplan op maat op, creëren straffe ads en sturen bij waar nodig om jouw business een ferme boost te geven.

Doelstelling bepalen

Elke marketinginspanning dient een bepaald doel. Voor advertenties op social media kan dat doel uiteenlopend zijn. Wil je vooral je nieuwe website promoten, verkeer naar je website loodsen, veel leads genereren, meteen iets verkopen in je webshop of een tijdelijke aanbieding pushen? Dit is perfect mogelijk door te adverteren op sociale media. Afhankelijk van het doel en de fase in de customer journey van je doelgroep passen we de advertenties aan en focussen we op de juiste kanalen.

Welk platform en welk format?

Adverteren op Facebook is het meest voor de hand liggend, maar misschien bevindt je doelgroep zich daar niet. Daarom is ook adverteren op Instagram of LinkedIn mogelijk. Voorafgaand onderzoek zal uitwijzen welk platform het meest geschikt is om een maximaal resultaat te behalen.

Bovendien zijn er ook meerdere formats om te adverteren op sociale media. Er zijn page ads, link ads, carousel ads, photo ads… En kies je voor advertenties op de tijdlijn of als verhaal? Opnieuw wijst vooronderzoek uit welke strategie voor jou het beste is.

Bereik eenvoudig jouw doelgroep

Een van de grootste voordelen van adverteren via sociale media zijn de enorme mogelijkheden op vlak van targeting. Socialmediaplatformen weten heel veel over hun gebruikers: leeftijd, geslacht, interesses, waar ze wonen, wie ze kennen… Je kan je doelgroep dus heel specifiek targeten.

Daardoor worden advertenties ook als minder storend ervaren. Jouw product of dienst valt binnen het interessegebied van wie de advertentie te zien krijgt. Daarnaast zijn sociale media ook ideaal voor retargeting.

(Almost) zero waste policy

Om te adverteren moet je investeren. Maar dankzij de uitgebreide targetingopties kan je met een beperkt budget toch al mooie resultaten boeken. Net door de heel specifieke targeting is er een minimum aan waste. Je betaalt niet voor socialmedia-advertenties aan mensen die niet tot jouw ideale doelgroep behoren. Je bepaalt ook zelf een periodiek budget waarbij je perfect ziet hoe groot de potentiële doelgroep is die je kan bereiken. Bovendien kies je zelf of je betaalt per klik of per aantal weergaven.

Net als bij SEA hebben de verschillende socialmediaplatformen een eigen beheeromgeving waar je alle metrics van je advertenties terugvindt. Wij monitoren deze data en sturen bij waar nodig, zodat we steeds het maximale uit de advertenties kunnen halen.

Jouw bedrijf een boost geven met straffe advertenties op sociale media?

Reken op de ervaring van de strategen bij The Website Company voor het uittekenen van jouw social media advertising strategie.

LET’S MEET