menu sluiten

Doordachte socialemediastrategieën met uitgekiend beheer voor een maximale impact

Sociale media zijn niet meer weg te denken uit onze moderne samenleving. Ja, het is een open deur intrappen maar het is dan ook gewoon de waarheid. De gemiddelde Belg brengt ongeveer anderhalf uur per dag op sociale media door. Een uitgebreide socialemediastrategie is daarom vaste kost geworden voor elke onderneming. Bij The Website Company helpen we je graag met het beheer van je sociale media. Het zou jammer zijn om deze platformen met enorm potentieel niet te gebruiken, toch?

Waarom sociale media als bedrijf?

  • Merkbekendheid creëren: Socialmediamarketing is ideaal voor start-ups of om je nieuwe website in de verf te zetten. Het is een van de meest toegankelijke manieren om zichtbaarheid te creëren bij een heel breed doelpubliek. Content op sociale media helpt je bedrijf om top of mind te worden/blijven. Je kent het spreekwoord: Uit het oog, uit het hart.
  • Vertrouwen opbouwen: Sociale media werkt in twee richtingen. Het is het platform bij uitstek om je expertise te tonen en zo autoriteit en vertrouwen op te bouwen. Vervolgens ontvang je meteen feedback op de content die je verspreidt.
  • Meer websiteverkeer: Engaging content op sociale media geeft gebruikers een reden om door te klikken naar je website. Hoe kwalitatiever de content, hoe meer mensen je website bezoeken en hoe groter de kans op conversies.
  • SEO-boost: Een gebalanceerde socialemediastrategie wordt een steeds belangrijkere SEO-factor. Socialmediametrics zijn een goed signaal voor Google om te bepalen hoe waardevol een pagina is.

Wat zijn haalbare doelen?

De tijd van ‘zomaar wat doen’ op sociale media ligt ver achter ons. Om een optimaal resultaat te behalen is een weldoordachte socialemediastrategie noodzakelijk. Samen brainstormen we over de eerste stap: doelen bepalen. Wat moet sociale media voor jouw bedrijf betekenen? Wil je vooral je merkbekendheid versterken, bezoekers naar je webshop sturen, meer leads genereren of klantenloyaliteit opbouwen? Een op maat gemaakte strategie hangt altijd af van het primaire doel.

Strategie en plan uitschrijven

In het vooronderzoek werd al het doel en de doelgroep bepaald, nu gaan onze strategen aan de slag om tot het beoogde resultaat te komen. Welke boodschap willen we meegeven en gebruiken we enkel tekst, of ook foto- en videomateriaal? Schakelen we advertenties in? Op welke platformen plaatsen we content en wanneer? Als dit volledig op punt staat, it’s time to get creative.

Content is king

Om het overzicht te bewaren, gieten we de content in een kalender. Zo hebben wij én jij steeds een goed beeld van wat wanneer online komt. Door het beheer van je sociale media aan ons over te laten, hoef jij je geen zorgen meer te maken. We plannen de posts op voorhand in waardoor er constante activiteit is op je kanalen, terwijl je er niet voortdurend mee bezig hoeft te zijn. Bovendien helpt een kalender niet af te wijken van de doelen. Hij houdt de content-trein netjes op het juiste spoor.

Rapporteren, evalueren, optimaliseren

Verplicht onderdeel bij elke marketinginspanning: de resultaten in overzichtelijke rapporten gieten, evalueren wat beter kan en dat ook daadwerkelijk uitvoeren. Rapportage speelt een belangrijke rol in de verdere ontwikkeling van jouw socialemediastrategie. Zo bouwen we steeds verder aan je campagnes in de zoektocht naar succes.

Jouw business een boost geven met een kickass socialemediastrategie?

De strategen van The Website Company gaan steeds voor het beste resultaat voor jouw business met een sterk plan op maat.

LET’S GO