menu sluiten

blog.

Online scoren met je nieuwe website

Wanneer je nieuwe website live staat, mag je niet op je lauweren gaan rusten. Integendeel, get yourself out there! Een website volgens de regels van de SEO-kunst doet wonderen voor je ranking en conversies, maar om echt online te scoren zijn er nog meer opties. We overlopen er een paar.

Google Mijn Bedrijf

Via Google Mijn Bedrijf zet je je bedrijf online in de kijker voor vooral lokale zoekopdrachten. Als je een bedrijfsprofiel hebt op Google Mijn Bedrijf verschijnt dit op Google Search of Maps, wanneer klanten lokaal zoeken naar jouw bedrijf of naar bedrijven uit jouw sector. Op dit bedrijfsprofiel is er ook een knop met een rechtstreekse link naar je website. Zorg er steeds voor dat die link (en alle andere informatie) up-to-date is.

Content voorzien

Een andere manier om online te scoren is ervoor zorgen dat enerzijds Google een reden heeft om je website opnieuw te crawlen en anderzijds bezoekers je website opnieuw willen bekijken. Hoe doe je dat? Met nieuwe content. Geef advies, hou je doelgroep up-to-date met sectornieuws, vertel waar je mee bezig bent… zolang je content maar unieke waarde heeft. En nieuwe content is ook altijd een prima reden om te posten op social media, mét uiteraard een link naar je website.

Aanwezig zijn op social media

Online scoren doe je in het socialmediatijdperk niet met je website alleen. Een profiel op social media (enkel de platformen die van toepassing zijn) is minstens even belangrijk. Een aantrekkelijk profiel geeft je de mogelijkheid om in touch te blijven met je huidige klanten en ontdekt te worden door nieuwe. Zo blijft je bedrijf top of mind. Daarnaast verhoogt een goede aanwezigheid op social media repeat business en klantgetrouwheid.

Advertenties

SEO is een prima manier om je online zichtbaarheid te vergroten en bovendien is de ROI op lange termijn navenant. Het vergt echter wel wat geduld voordat je resultaat ziet. Daarom kan het interessant zijn ook advertenties in te schakelen. De kost per conversie ligt hoger bij advertenties dan puur door SEO, maar het gaat sneller. Zowel Google Ads als social ads zijn een mogelijkheid. Wij bekijken samen wat voor jouw bedrijf het best kan werken.

KAN JE WAT HULP GEBRUIKEN?

Testen, analyseren en bijsturen

Google Analytics: een magische tool vol met data van je website. Essentieel om te weten wat je goed doet en wat minder goed loopt. Misschien komen er wel veel bezoekers naar je nieuwe website, maar converteren ze niet. Door data te analyseren, kan je achterhalen waar bezoekers precies afhaken en wat daar de oorzaak van kan zijn. Het is essentieel om tijdig revisiemomenten in te plannen. Wij bekijken om de drie maanden de statistieken van de websites van onze klanten en stellen bijsturing voor indien nodig.

Wil jij ook online scoren en van je nieuwe website een succesverhaal maken?

Wij zijn er alvast klaar voor! Jij ook?

GET IN TOUCH

Share us: