menu sluiten

blog.

Search engine optimization: de gevarenzone

In zowat elk project moet je rekening houden met drie zaken en deze op elkaar afstellen. De kwaliteit, de tijd en de kost. Wat zullen we bereiken, binnen welke tijd en tegen welke kost.

Door in één van deze zaken als het ware te gaan snoeien, zullen de andere zaken ook negatief worden beïnvloed. Dat is ook zo bij SEO.

Zoekmachine optimalisatie

Dit geldt dus ook voor zoekmachine optimalisatie. Iedereen die ook maar iets afweet van SEO zal weten dat goedkope SEO bijna altijd betekent dat er iets niet pluis is. Ook wel de schaduwzijde van SEO genoemd.

Kies twee opties

Binnen de SEO kun je telkens twee opties kiezen. Snel en goedkoop, snel en goed of goed en goedkoop. In dit laatste geval moet je rekening houden met het feit dat het een aanzienlijke tijd in beslag zal nemen voor je iets van resultaat krijgt. Wil je dan weer een SEO campagne die snel resultaat toont en goed gedaan is, dan is het maar logisch dat je een stuk dieper in de buidel zult moeten tasten.

Snel en goedkoop is waar het gevaarlijk wordt. Dit wil namelijk altijd zeggen dat de kwaliteit van je marketingcampagne vreselijk zal zijn, met alle gevolgen van dien. Hier spreken we van de gevarenzone.

De gevarenzone

Wanneer je wilt dat het proces snel gebeurt en voor weinig geld betreed je gevaarlijk terrein. Dit zal je terecht brengen bij SEO bedrijven die het niet nauw nemen met de regels van de SEO industrie, om het licht uit te drukken. Ze beweren de richtlijnen van Google te volgen maar gebruiken vaak trucjes die het systeem omzeilen, zogenaamde search engine manipulation.

Hoewel deze achterpoortjes op de korte termijn wel resultaat kunnen opleveren, zal het op lange termijn altijd terugslaan. Google heeft namelijk een team van honderden wetenschappers die dag in dag uit er op uit zijn hun algoritme te optimaliseren. Wanneer ze ontdekken dat er iets niet pluis is, and they will! slaan ze zonder medelijden terug. Op de lange termijn is dit dus nooit de oplossing. Sterker nog, het kan uw bedrijf veel schade berokkenen.

Put in work!

Het systeem proberen omzeilen om zo snel resultaat te hebben zal dus nooit het gewenste resultaat hebben, integendeel! Door je te begeven in de gevarenzone zal je ongetwijfeld je bedrijf schade berokkenen op de lange termijn. Soms zelfs schade die niet meer te herstellen is. De enige manier om een goed resultaat te bekomen is dus gewoon hard werken.

Share us: