menu sluiten

blog.

SEO is geen ‘search engine manipulation’

Search engine optimization (SEO) wordt niet aanzien als slecht door Google. Het is geen spam en kan niet tot gevolg hebben dat je door Google wordt geband. Search engine manipulation daarentegen neemt Google niet licht op.

Google: “SEO is geen spam”

SEO wordt door Google niet aanzien als spam, integendeel. In plaats van zich ertegen te verzetten zal Google SEO ondersteunen en aanmoedigen. Iedereen die de term ‘search engine manipulation’ tegenkomt moet weten dat hiermee geen SEO wordt bedoeld.

Het verhaal achter ‘search engine manipulation’

Vanwaar nu de heisa over wat ‘search engine manipulation’ nu eigenlijk betekent? Wel, van een document uit een rechtzaak die Google voert tegen e-ventures Worldwide. In desbetreffende document wordt de term ‘search engine manipulation’ aangekaart door Brandon Falls, search quality analist bij Google. De eerste keer dat hij naar ‘search engine manipulation’ verwijst schrijft hij dat het van groot belang is voor waardevolle zoekresultaten dat Google zich wapent tegen diegenen die de zoekresultaten willen manipuleren in hun eigen voordeel.

Dergelijke ‘search engine manipulation’ schaadt wat het belangrijkste is, namelijk de kwaliteit en relevantie van zoekresultaten. Dit wordt dus als webspam aanzien en Google neemt dergelijke zaken uitermate serieus. In principe kan SEO ook onder deze noemer geplaatst worden daar men via SEO inderdaad zoekresultaten zal gaan beïnvloeden met eigen voordeel als gevolg. Toch wordt SEO door Google aanvaard en aangemoedigd.

Waarom het duidelijk is dat ‘search engine manipulation’ spam is

Uit het document wordt snel duidelijk dat ‘search engine manipulation’ als synoniem wordt aanzien voor spam en dat SEO er niet toe behoort. Google bracht ook een statement uit waarin het erkent dat dat er veel ‘search engine manipulation’ technieken zijn, maar dat deze niet allemaal de Google guidelines schenden. Met andere woorden is het dus zo dat niet alle manipulatie in se slecht is. SEO-manupilatie, dat binnen de richtlijnen van Google blijft, is dus ok.

SEO is niets waar Google je voor zal bannen

Het is dus belangrijk te weten dat wie binnen de richtlijnen van Google handelt niets te vrezen heeft. SEO wordt niet aanzien als ‘search engine manipulation’ en kan dus niet tot gevolg hebben dat je wordt geband.

Als specialist in SEO is dit voor ons natuurlijk goed nieuws. Twijfel dus niet ons te contacteren voor een website die goed scoort dankzij SEO.

Share us: