menu sluiten

blog.

Welke sociale media zet je als bedrijf in?

Maar weinigen zullen tegenspreken dat sociale media een krachtige marketingtool zijn. Of kunnen zijn. Want een vlekkeloze strategie is van levensbelang. Het gaat om het vinden van de juiste doelgroep op het juiste kanaal om die te bereiken met de juiste content. Dat is geen sinecure. Bovendien heeft elk platform een zeer specifieke aanpak. Welke sociale media zijn er voor bedrijven en hoe haal je er het maximum uit?

Facebook voor bedrijven

Facebook is het grootste socialemediaplatform met meer dan 2,3 miljard actieve maandelijkse gebruikers. Via je Facebook-bedrijfspagina ga je de interactie aan met je doelgroep, leer je je doelgroep beter kennen en verhoog je je naamsbekendheid. Ga daarom vooral voor luchtige, relevante en interactionele content met een menselijke touch.

Posts met promoties of acties mogen zeker, maar wissel voldoende af met ‘gewone’ organische posts die je sterker maken als merk. Uiteraard kan je ook advertenties inschakelen. Facebook is het sociale medium bij uitstek met tweerichtingsverkeer, waarbij je in gesprek gaat met je klanten. Dat kan positieve publiciteit opleveren, maar ook negatieve. Het is aangewezen daarop voorbereid te zijn door adequaat te reageren op negatieve reacties. Facebook werkt voor bedrijven ook meer en meer als klantendienst. Door snel te reageren, wek je vertrouwen op.

DID YOU KNOW?

Je kan de tabbladen op je Facebook-bedrijfspagina personaliseren. Er is bijvoorbeeld een tabblad voor vacatures, een tabblad om in te schrijven op je nieuwsbrief (handig voor bijvoorbeeld een hr-bureau), een met een reservatiesysteem (voor restaurant of logies)…

Instagram voor bedrijven

Is het nuttig om Instagram te gebruiken als bedrijf? Ja, als je doelgroep zich daar bevindt. Ook in de B2B-sector kan Instagram nuttig zijn. Net omdat het voornamelijk een consumentenplatform is, is het een goede plek voor bedrijven om op sociale media hun verhaal te vertellen aan andere bedrijven. Het maakt het makkelijker om originele B2B-content te maken.

Storytelling. Daar gaat het om op Instagram. En spontaniteit en authenticiteit. Leuke Instagram-content is bijvoorbeeld een blik achter de schermen, de realisatie van een groot project, foto’s van klanten die je product of dienst gebruiken, sneak peeks…

Om enerzijds gezien te worden door je volgers en anderzijds gevonden te worden door mensen die je bedrijf nog niet kennen, gebruik je specifieke, relevante en beschrijvende hashtags. Zo leid je meer bezoekers naar je website.

DID YOU KNOW?

Links in posts of reacties zijn niet clickable, maar je kan wel spelen met de link in je profiel. Stem die af op je laatste post en verwijs in de beschrijving bij de post naar die link.

LinkedIn voor bedrijven

Voor B2B-bedrijven is dit het sociale medium bij uitstek. Je kan er een nieuw product of aangepaste dienst voorstellen, bedrijfsupdates delen, nieuwe talenten aantrekken, je expertise en kennis delen, brand awareness creëren, leads genereren… Op LinkedIn heerst een vriendelijke en behulpzame sfeer en vermijd je best updates of pitches die als te salesy worden ervaren. Vergeet zeker niet om, indien relevant, andere bedrijven of personen te taggen in je bericht.

Een LinkedIn-bedrijfspagina is de ideale plaats om meer te weten te komen over hoe je doelpubliek denkt. Door bijvoorbeeld je eigen mening te geven over specifieke topics en te vragen wat je volgers/connecties ervan vinden, stimuleer je discussie. De verschillende opinies kunnen waardevolle inzichten opleveren.

Ook op LinkedIn hebben hashtags al even hun intrede gedaan. Met hashtags geef je je content een soort label zodat het makkelijker gevonden wordt. Mensen buiten je netwerk zien zo ook je bericht als ze zoeken op die bepaalde hashtag.

DID YOU KNOW?

LinkedIn is zeer SEO-vriendelijk. Niet zelden staat de LinkedIn-pagina van een bedrijf zelfs boven de eigen website in Google. Bij Specialismen kan je maximaal 20 termen ingeven. Maak hier optimaal gebruik van, want dat zijn belangrijke Google-zoekwoorden.

Slim sociale media voor jouw bedrijf inzetten?

The Website Company ontwikkelt een strategie op maat, beheert jouw socialemediakanalen en zet social ads in om jouw bedrijf te doen groeien.

LET’S START

Share us: