menu sluiten

blog.

Vijf SEO tips

SEO staat voor Search Engine Optimization. Door uw website op de juiste manier technisch in te richten en te vullen met geoptimaliseerde content, wordt deze beter gevonden door Google. Hierdoor wordt uw website ook beter zichtbaar voor bezoekers.

De positie die een website of pagina in de zoekresultaten van Google krijgt, wordt gebaseerd op een aantal parameters. Wat volgt zijn enkele tips die uw website naar de eerste pagina van Google kunnen loodsen, zonder daarbij te moeten investeren in dure Google Adwords campagnes.

1. Optimaliseer voor Robots

Er zijn veel robots, spiders, crawlers en ander ongedierte die de hele dag het internet doorspitten en webpagina’s analyseren. Zorg dat ze ook uw pagina’s makkelijk bereiken door gebruik te maken van:

  • Korte URL’s
  • Duidelijk navigatie binnen de site
  • Geen grafische tekst op plaatjes, houd tekst zoveel mogelijk in HTML
  • Zichtbare tekst, maak niet teveel gebruik van roll-overs

Als robots jouw site goed kunnen indexeren wordt jouw ranking in zoekmachines als Google hoger waardoor mensen jouw pagina ook daadwerkelijk zullen vinden.

2. Schrijf voor mensen

Wanneer de bezoeker de link heeft gevonden en klikt moet de content wel de moeite waard zijn. Je kunt een perfecte SEO tekst schrijven met briljante optimalisatie, die compleet onleesbaar is voor de bezoeker. Biedt kwalitatief hoogwaardige content en bind jouw publiek. Beperk de commercie tot een minimum. Ga eerst voor engagement, conversie komt dan vanzelf.

3. Vraag of antwoord?

Wordt er meer gezocht op “beste verbanddoos” of “ik bloed, wat nu?”? Misschien moet u het artikel over de verbanddoos op een andere manier formuleren om meer aan te spreken bij het publiek. U wilt een antwoord geven, maar er wordt wellicht gezocht op de vraag.

4. Responsive is key

U heeft het waarschijnlijk al vaak gehoord, maar toch kunnen we er niet genoeg op hameren dat responsiveness op dit moment immens belangrijk is. Een website die niet toegankelijk is op verschillende devices zal nooit goed scoren binnen Google. Een trend van 2016 is namelijk dat User Experience steeds belangrijker wordt. Google probeert zichzelf ook te beschermen door hun bezoekers enkel de beste ervaring aan te bieden.

5. Denk in onderwerpen

Hoewel keywords vroeger zeer belangrijk waren, is het nu belangrijk te gaan denken in onderwerpen. Een website met veel en interessante informatie zal over het algemeen hoger scoren. Mede doordat pagina’s binnen dergelijke websites meer kans hebben op backlinks en sociale interactie in de hand werken.

U weet wat te doen!

SEO is zeer belangrijk om de aandacht te krijgen die je ongetwijfeld verdient! Dit zijn de 5 beste SEO tips waarmee je hoger zult scoren in Google. Onthoud; de tweede pagina in Google bestaat niet!

Wil je je website telkens terugvinden op pagina 1?
Aarzel dan niet om ons te contacteren.

Share us: