menu sluiten

blog.

Haal meer waarde uit je website met Google Mijn Bedrijf

Online zichtbaarheid vergroten, bedrijfsinformatie delen, inzicht verwerven in je online prestaties of contact leggen met je klanten? Google Mijn Bedrijf of Google My Business creëert een immense meerwaarde voor ieder bedrijf dat online wil scoren. Wij zetten graag alle voordelen van Google Mijn Bedrijf voor jou op een rijtje.

Wat is Google Mijn Bedrijf of Google My Business?

Google is tegenwoordig the place to be om een antwoord te vinden op alle mogelijke vragen die je hebt. Waarom zijn bananen krom? Hoe word je rijk zonder te werken? Wat moet je doen als je je verveelt? Bedenk het zo gek als je wil, Google knows it all. Daarom is Google ook van onschatbare waarde voor bedrijven om hun producten of diensten te promoten én voor consumenten om snel en efficiënt te vinden wat ze nodig hebben.

Google Mijn Bedrijf of Google My Business is een eenvoudige manier om je bedrijf online in de kijker te zetten en nieuwe klanten aan te trekken. Je kan gratis een bedrijfsprofiel aanmaken dat verschijnt op Google Search en Google Maps wanneer klanten lokaal op zoek zijn naar jouw bedrijf of vergelijkbare bedrijven. Je merkt het al, de voordelen van Google Mijn Bedrijf zijn legio: met een geoptimaliseerde Google Mijn Bedrijf-pagina kan je indrukwekkende online resultaten boeken.

Waarom Google Mijn Bedrijf zo belangrijk én voordelig is

Dankzij Google Mijn Bedrijf kan je méér waarde halen uit je website en meerwaarde creëren voor jouw bedrijf en jouw klanten op tal van manieren.

Meer online zichtbaarheid creëren

Een grotere online vindbaarheid is slechts een van de vele voordelen van Google Mijn Bedrijf. Dankzij Google My Business bemachtigen jouw bedrijfsgegevens een superieure, opvallende positie in Google Search en Google Maps. In Google Zoeken verschijnen ze aan de rechterzijde of in de lokale zoekresultaten onder de betaalde advertenties, waar ze meteen in het oog springen van jouw lokale klanten. Je kan je bedrijf ook toevoegen aan Google Maps, zodat je klanten letterlijk en figuurlijk sneller de weg vinden naar jouw onderneming.

Meer informatie delen

Via Google My Business kan je heel wat informatie over jouw bedrijf toevoegen om jouw (potentiële) klanten op weg te helpen en/of hun nieuwsgierigheid te prikkelen:

  • je locatie, openingstijden, telefoonnummer, reviews, posts en extra uitleg over je bedrijf
  • foto’s waarop jouw bedrijfsactiviteiten, diensten en services zichtbaar zijn
  • rechtstreekse link naar je website, routebeschrijving en telefoonnummer

Meer klantenbinding realiseren

Een verhoogde klantenbinding is een ander belangrijk voordeel van Google Mijn Bedrijf. Via Google My Business kunnen klanten eenvoudig een review schrijven voor jouw bedrijf. Je kan ervoor kiezen om bij elk review een melding te krijgen, zodat je er meteen kunt op reageren. Op deze manier kan je makkelijk contact leggen en een band opbouwen met je klanten om hun loyaliteit te maximaliseren. Daarnaast kan je ook berichten of posts plaatsen met alle nieuwtjes, updates, evenementen, speciale acties en aanbiedingen. Zo kan je je klanten steeds op de hoogte houden en nauw blijven betrekken bij je bedrijf.

Meer inzicht verwerven

Via Google Mijn Bedrijf krijg je meer inzicht in jouw online prestaties zodat je steeds gerichter kan gaan targeten. Je kan bijvoorbeeld ontdekken:

  • hoeveel weergaven en clicks jouw bedrijfsprofiel heeft per maand
  • van welke locatie jouw klanten afkomstig zijn
  • welke foto’s het meest opvallen en het beste scoren

Aan de slag gaan met Google My Business?

The Website Company maakt voor jou een bedrijfsprofiel aan en crëeert SEO-geoptimaliseerde websites, webshops en webcontent op maat om jouw bedrijf online te laten schitteren.

GET IN TOUCH!

Share us: