menu sluiten

blog.

De 7 gaafste webdesign trends voor 2020

You only have one chance to make a first impression. Misschien een beetje cliché, maar stiekem ook een beetje waar. En dat is bij websites eigenlijk net hetzelfde. Daarom is het van cruciaal belang om te kiezen voor een website lay-out die vanaf de eerste seconde overtuigt, inspireert én innoveert. Zo houd je de aandacht van je websitebezoekers zo lang mogelijk vast.

Maar wat zijn nu eigenlijk de webdesign trends voor 2020? Hoe blijf je ‘fashionable’ in de steeds veranderende digitale wereld? Read on, want wij hebben het antwoord.

“Good designers must always be avant-gardists, always one step ahead of the times.”
– Dieter Rams

Jouw website laten ontwerpen?

#1 Get colourful

Bij webdesign hoef je heus niet altijd binnen de lijntjes te kleuren. Experimenteer gerust met kleur en probeer verrassende kleurencombinaties uit. Zo onderscheid je je van heel wat andere websites op het web. Zin om deze website trend uit te proberen? Dan kies je best wel voor een iets eenvoudigere website lay-out, zodat de webbezoeker nog steeds makkelijk zijn weg vindt door alle kleuren heen.

#2 Get disorganised

Al eens een website tegengekomen waar alle items precies kriskras door elkaar staan? Nee hoor, het gaat niet om een technische fout van de webdesigner in kwestie, maar wel om een van de hipste webdesign trends voor 2020. Ook al is deze hype al sinds 2017 in opmars, hij is nog lang niet passé. Een asymmetrisch webdesign geeft namelijk een speelse toets en een dynamische feel aan je website. Een tekstblok slechts voor de helft op een foto plaatsen? Of twee beelden laten overlappen? Alles kan en alles mag, op voorwaarde dat het duidelijk én gebruiksvriendelijk blijft voor je online bezoeker.

#3 Get minimalistic

Maar je kan ook voor de tegenovergestelde aanpak kiezen. Een andere webdesign trend voor 2020, is een uiterst sobere website lay-out met veel witruimte. Je kan ook de menustructuur en andere knoppen verbergen. Saai, denk je dan? Helemaal niet. Eenvoud en witruimte vergroten de leesbaarheid en creëren een harmonieus en stijlvol geheel. Less really is more.

#4 Get bold

Je merk of bedrijf écht in de verf zetten? Tegenwoordig mag alles in het groot en in het vet staan, van lettertypes over foto’s tot menustructuren. Laat je homepage bijvoorbeeld schitteren met een fullscreen foto of video en met triomfantelijke letters. De webbezoeker weet meteen klaar en duidelijk wat je met je website wil vertellen.

Mag het nog wat meer zijn? Je kan je fullscreen beeld ook opvullen met twee even grote foto’s en/of tekstblokken. Om de tekst vorm te geven kan je opnieuw kiezen voor grote, in het oog springende letters. Zorg ervoor dat de scheidingslijn zich mooi in het midden van het scherm bevindt. Gegarandeerd een stijlvol resultaat!

#5 Get interactive

Memes en GIF’s. Je kent ze wel, die korte video’s die massaal op sociale media circuleren en die allerlei grappige, herkenbare of zelfs gênante situaties verbeelden. Je krijgt ze vast regelmatig online doorgestuurd en misschien deel je ze zelf maar al te graag met vrienden, kennissen of collega’s.

Logischerwijs zet deze hype zich ook flink door op vlak van webdesign. En zo komen we aan bij een van de coolste webdesign trends voor 2020. Bewegend beeld is hot. Het zorgt voor meer interactie en meer leven op je website. Creëer bijvoorbeeld een originele meme, GIF of animatie en plaats die op je homepage.

Daarnaast zijn mini-animaties of ‘micro-animaties’ absolute aanraders. Ze zien er niet alleen bangelijk uit, maar verbeteren tegelijkertijd ook de gebruikerservaring. Je kan bijvoorbeeld een animatie laten verschijnen om een tip te geven, om feedback te verlenen of om aan te duiden dat de klant iets heeft toegevoegd aan zijn winkelmandje.

#6 Get creative

Kies je toch liever voor een stilstaand beeld? Ook 3D-afbeeldingen zijn populaire spelers in het komende digitale tijdperk. Door je webdesign met 3D-illustraties te vullen, word je website als het ware ‘minder plat’. Dit aantrekkelijke en realistische design schept vertrouwen en bezorgt je bezoekers een aangenamere webervaring. Maar je kan natuurlijk ook een op-en-top gepersonaliseerde 2D-illustratie creëren die volledig matcht met de huisstijl van je klant. Deze unieke visuals kunnen de bedrijfsidentiteit vormgeven en versterken.

#7 Get mobile-friendly

De smartphone is niet meer weg te denken uit ons leven. Overal zie je wel iemand die aandachtig naar zijn kleine beeldscherm tuurt of razendsnel met zijn vingers over het scherm zoeft. Daarom is een mobielvriendelijk of mobile responsive webdesign niet alleen een webdesign trend voor 2020, maar een must, must, must. De meeste webdesigners zorgen er ondertussen wel voor dat website lay-outs mooi op het kleine schermpje passen. Maar je kan hier nog veel verder in gaan. Zo kan je ook je webdesign naadloos afstemmen op de duim- of wijsvingerbewegingen van de mobiele gebruiker.

Webdesign op maat volgens de nieuwste trends?

Onze webdesigner staat te popelen om met jouw idee aan de slag te gaan en er een creatieve draai aan te geven.

LET’S GET CREATIVE

Share us: